+381 65 90 560 90 office@aldossml.rs

TEKNEL INDUKCIONO ZAGREVANJE METALA

Preduzeće Aldos sml doo Kragujevac u svom asortimanu nudi širok asortiman mobilnih indukcionih grejača renomiranog italijanskog proizvodjača TEKNEL i ovlašćeni je distributer za područje Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

U ponudi imamo:

  • indukcioni grejači za limarsko-farbarske radionice
  • indukcioni grejači za auto i kamionske servisne radionice
  • indukcioni grejači za ispravljanje čeličnih i aluminijumskih profila
  • indukcioni grejači za potrebe industrije
  • plazma sekači
  • indukcioni grejači za montažu ležajeva
  • indukcione peći za topljenje plemenitih metala
  • izrada indukcionih grejača prema potrebi kupca

Rezervni delovi i servis indukcionih grejača su obezbedjeni.

                              PATENTIRANA NAJNOVIJA TEHNOLOGIJA

Mašinama upravlja snažni ARM-Cortex M4 procesor poslednje generacije sa T-DIP (Teknel Digital Induction Processing) tehnologijom koja garantuje kvalitet procesa, visoku preciznost prilagođavanja i visok nivo prilagodljivosti različitim radnim uslovima. Sve naše mašine mogu se povezati sa mrežama kompanija koje su povezane sa računarom i PLC-om putem protokola MODBUS koji omogućava automatizaciju mašine. Povezivanjem spoljnog termoelementa ili pirometra moguće je očitati temperaturu komada koji se greje sa izuzetnom preciznošću. Takođe je moguće podesiti vreme zagrevanja. Grejači se mogu napraviti i sa hermetičkim zaptivačem za upotrebu u naročito kritičnim okruženjima kao što su livnice, ekstrakcija i industrijska postrojenja uopšte. Naši sistemi koriste IGBT tehnologiju poslednje generacije velike snage zaštićene od kratkog spoja i prenaponskih struja.

                                                 EFIKASNOST

Teknel indukcioni grejači pružaju visoku efikasnost. Oni greju više  a troše manje energije od ostalih grejača na tržištu.

Ako koristite grejač niske efikasnosti potrošnja je visoka, a izlazno grejanje slabo.

U skladu sa tim, korišćenje Teknel indukcionog grejača će vam uštedeti 300 radnih sati i1000 € godišnje na račaunu za struju. Bez obzira na veliku snagu Teknel indukcionih grejača, potošnja energije je veoma niska:to je zbog visoke efikasnosti  i vrlo kratkog vremena rada mašine

Naša automatska kontrola temperature je patentirana. Nakon postizanja Kiri temperature (770 ° C za gvožđe), zagrevanje se može automatski zaustaviti pre promene karakteristika metala. Možemo da pravimo induktore raznih oblika i  dužina, sa patentiranim vezama za brzu zamenu za manje od 10 sekundi.

                                                 SIGURNOST

Rad bez otvorenog plamena i cilindara znači veću sigurnost na radnom mestu. Svi Teknel grejači dizajnirani su tako da garantuju maksimalne performanse i pouzdanost:svaki od njih je opremljen IZOLACIJSKIM TRANSFORMATOROM koji garantuje apsolutnu sigurnost operatera, i u najneočekivanijim i nepovoljnijim situacijama.

                                       EKOLOŠKI – Eliminiše emisiju CO2

Fosilna goriva ne sagorevaju prilikom upotrebe Teknel indukcionih grejača.

Bez upotrebe plamena možete uštedeti do 50% energije i istovremeno pomoći zaštiti životne sredine izbegavajući emisiju CO2 usled sagorevanja fosilnih goriva. Ako je vaša kompanija takođe opremljena fotonaponskim panelima,  emisije gasova staklene bašte eliminisane su i dajete značajan doprinos u borbi protiv globalnog zagrevanja.